PYRÉNÉES ORIENTALES

Från Banyuls sur Mer, Collioure och Barcarès vid medelhavskusten, över Perpignan, Prades och Mont-Louis hela vägen till Andorra. Berg, floder, hav, sol, mat, vin, baguetter, catalaner, strejker, pastis och olivlundar. Samt ett eldorado för friluftsaktiviteter.

Här följer några exempel på vandringar och aktiviteter i regionen Pyrénées Orientales.
Denna sidan byggs på och ändras kontinuerligt, så besök den gärna då och då


LES ALBÈRES

Sista delen av Pyrénéerna innan berget kastar sig ner i Medelhavet. Vackra vyer och en rik historia. Hannibal red igenom les Albères med sina elefanter 200 f.Kr. Högsta toppen, Pic Neulos, 1256 m, bjuder på ett vackert panorama över Frankrike och Spanien.


LE CANIGOU

Berget som dominerar hela Roussillon-slätten med sina 2785 m, troddes vara Pyrenéernas högsta till långt in på 1800-talet. Detta är katalanernas heliga berg. Det finns flera olika vandringar i området, från enkla till mer krävande. Väl uppe på toppen har man en fantastisk utsikt över hela dalen ner till Medelhavet. Muscaten smakar aldrig så bra som här uppe efter några timmars vandring.


LA VALLÉE D’EYNE

Naturreservat berömt för sin rika flora. Genom åren besökt av berömda botanister från hela världen, dock inte av Linné! Behaglig vandring i vacker omgivning. Dalen har även ett rikt djurliv och med lite tur får vi se bergsgetter, murmeldjur, gåsgam och kungsörn. Om du är intresserad av botanik och flora så är ett besök i denna dalen ett måste!


GORGES DE LA CARANÇA

Från Thuès-entre-Valls följer vi floden genom dalgången, omgivna av branta klippväggar. Stegar och hängbroar ökar spänningen och blir man för varm är ett svalkande fotbad bara några meter bort. Flera möjliga vägval, alla med sin speciella charm.


ORIENTERING

En kul sport för alla åldrar. Jag anordnar massor av olika aktiviteter, både för nybörjare och erfarna orienterare. Kanske vill du lära dig grunderna för kartläsning för att bättre kunna planera dina egna vandringar. Eller varför inte utmana dina vänner i en rolig orienteringstävling till fots eller på mountainbike. Skrattgaranti!


ADRENALINKICKAR?

Om du är ute efter adrenalinkickar kan du kombinera någon av de aktiviteter jag erbjuder med att prova på tex. Forsränning, Speleologi eller Via Ferrata. Dessa anordnar jag tillsammans med en specialist inom området för att garantera säkerheten. Ring eller maila mig för mer information.